با به کار بردن روش هایی می توان موجب کاهش مصرف برق کولرگازی و اسپیلت شد. برخی از نکات لازم برای کاهش مصرف برق ناشی از این سیستم ها را مرور می کنیم.
در زمان خرید این سیستم های سرمایشی گرمایشی به رده مصرف انرژی دستگاه توجه کنید. سیستم خریداری شده باید دارای برچسب انرژی و گرید A و یا گرید B باشد.
انتخاب ظرفیت کولرگازی و اسپیلت بر اساس تناسب با مساحت محیط باشد.
هنگامی که به نصب این سیستم ها اقدام می شود ، پنل داخلی را در جایی که نشیمن بیشتر می باشد قرار دهید. طول پرتاب هوا با توجه به ظرفیت دستگاه ، تنظیم شود.
سایر دریچه های اضافی محیط باید بسته شود و زمان استفاده از این سیستم ها ، پنجره ها کاملاً بسته باشد و درزهای پنجره ها به طور کامل درزگیری شوند.
انتخاب یک برند مناسب و با کیفیت در کاهش مصرف برق کولرگازی و اسپیلت تأثیرگذار می باشد. بنابراین در هنگام خرید کولرگازی و داکت اسپیلت به برند دستگاه ، ظرفیت دستگاه و امکان استفاده از چندین پنل توجه فرمایید.
اگر کولرگازی یا اسپیلت دارای نقص فنی باشد ، سبب مصرف بالای برق می شود. بنابراین در صورت مشاهده کوچکترین نشانه خرابی دستگاه ها، سریعاً به تعمیر کولرگازی و یا اسپیلت اقدام کنید.
در هنگام نصب داکت اسپیلت و کولرگازی ، از نصاب درخواست کنید که پنل داخلی این سیستم ها را کمی پایین تر از سقف قرار دهد. دلیل این موضوع ، این است که نصب پنل داخلی در مجاورت سقف موجب می شود که هوای سرد یا هوای گرم ( با توجه به اینکه دستگاه در وضعیت سرمایش یا گرمایش باشد ) در زیر سقف جمع گردد.
یکی از روش های افزایش بازدهی سیستم های مذکور ، سرویس به موقع این دستگاه ها می باشد. تمیز نمودن فیلترها و سطح کویل دستگاه موجب افزایش بازدهی و راندمان سیستم و کاهش مصرف برق کولرگازی و اسپیلت می شود. اگر خودتان قصد تمیز نمودن این قطعات را دارید ، درب پنل داخلی دستگاه را باز کنید و فیلترها را شسته و سطح کویل را با یک دستمال مناسب و کمی نم دار تمیز کنید.
تنظیم دقیق دمای دستگاه با توجه به نیاز محیط در افزایش بازدهی و راندمان دستگاه تأثیرگذار می باشد.
انتخاب پنجره های دوجداره برای ساختمان ، تأثیر فوق العاده ای در افزایش بازدهی سیستم ها دارد. زیرا از هدر رفت هوای سرد یا هوای گرم ( با توجه به وضعیت سرمایشی یا گرمایشی دستگاه ) جلوگیری می کند.
از نصب پنل بیرونی دستگاه در معرض آفتاب یا مکان هایی که مستعد یخ زدگی دستگاه می باشد ، خودداری کنید. نصب پنل باید در مکانی انجام شود که امکان گردش هوا در پیرامون آن وجود داشته باشد.
اقدامات فوق می تواند بازدهی و راندمان دستگاه را افزایش دهد و سبب کاهش مصرف برق کولرگازی و اسپیلت شود.
تنظیم نمودن درست و دقیق تنظیمات سیستم ها ، در کاهش مصرف انرژی اثرگذار می باشد.
روشن بودن لامپ ها و لوسترهای اضافی می تواند موجب تولید گرمای اضافی شود و در حالتی که سیستم ها در وضعیت سرمایش می باشند ، خنک کنندگی محیط کاهش پیدا می کند. بنابراین برای بازدهی بالاتر دستگاه ، از روشن نمودن تجهیزات روشنایی اضافی خودداری نمایید.
اگر ساختمان شما دارای پنجره های زیادی می باشد ، می توانید برای کاهش مصرف برق کولرگازی و اسپیلت ، اقدام به تعویض شیشه های پنجره نمایید. شیشه های پنجره را از نوع دوجداره انتخاب کنید یا برای شیشه های عادی پنجره ، پوشش های ضد حرارت و ضد UV استفاده کنید. ممکن است این اقدامات هزینه بر باشد ،اما با کاهش مصرف انرژی و بهبود وضعیت سرمایشی و گرمایشی محیط ، در طولانی مدت به صرفه خواهد بود.
یکی از راه های کاهش مصرف برق کولرگازی و اسپیلت ، استفاده از دستگاه های کاهش مصرف برق مخصوص این سیستم ها می باشد.این دستگاه یک ذخیره کننده برق در داخل دستگاه می باشد. با خاموش شدن کمپرسور کولرگازی به دلیل اشباع هوای سرد ( در وضعیت سرمایشی ) ، دستگاه کاهش مصرف برق با ذخیره نمودن انرژی الکتریکی سبب صرفه جویی در مصرف انرژی می گردد.