آنچه در این مقاله میخوانید شامل معرفی کامل قطعات برق ،فرمان و برد پکیج از لحظه ورود به دستگاه تا روشن شدن و پایان کار میباشد .
وظیفه ی این قطعه این است که اگر به هر دلیل فشار مدار بسته (گرمایش) دستگاه به 5/0 الی 4/0 بار یا کمتر رسید عمل نموده و با اطلاع رسانی به برد اجازه ی روشن شدن را به مشعل نمی دهد. محل نصب پرشر سوئیچ آب در مدار بسته (گرمایش) می باشد. این کلید در حالت عادی نرمالی اپن No می باشد. (Normaly open).
وظیفه ی الکترود جرقه زن ایجاد قوس الکترونیکی با سطح مشعل می باشد. جنس این الکترود از سرامیک یا چینی می باشد که دارای یک هسته فلزی می باشد.
نکته : فاصله ی نوک الکترود جرقه زن تا سطح مشعل در حدود 3 تا 5 میلیمتر می باشد.
وظیفه ی افزایش ولتاژ برای ایجاد قوس الکترونیکی به عهده ی ترانس جرقه زن می باشد. جالب است بدانید این ولتاژ در حدود 12000 الی 20000 ولت می باشد.
برای اطلاعات بیشتر در مورد تعمیر پکیج دیواری مقاله ” اموزش تعمیر پکیج دیواری ” را مطالعه کنید
وظیفه ی این قطعه تشخیص وجود شعله و اطلاع رسانی آن به برد کنترل می باشد.
کلید ایمنی دود (ترموستات حرارتی دود) :
ترموستات حرارتی دود در واقع یک بی مثال است .حال وظیفه ی آن چیست؟ به هر دلیلی محصولات احتراق به درستی از دستگاه خارج نشوند و در قسمت U شکل کلاهک تعدیل دما بالا برود این قطعه عمل نموده و مسیر جریان برق را قطع می کند. دمای عملکرد این قطعه بین 60 الی 70 درجه سانتی گراد می باشد. این کیلد NC نرمالی کلوز می باشد یعنی در حالت نرمال مسیرش باز می باشد.
وظیفه ی فلوسوئیچ این می باشد که پس از درخواست آب گرم مصرفی توسط کاربر (بازکردن شیرآب گرم) این قطعه عمل نموده و برد فرمان روشن شدن مشعل را می دهد.
فلوسوئیچ دارای پنج بخش می باشد :
این قطعه کاملاً مشابه فلوسوئیچ عمل می کند و وظیفه ی گزارش قطع و وصل شدن آب را به برد برعهده دارد. فرق فلومتر با فلوسوئیچ در اینجاست که این قطعه به طور همزمان با وصل شدن مسیر آب دبی آب سرد ورودی به دستگاه را نیز به برد گزارش می دهد.
نکته : سیم های متصل به فلومتر 3 عدد می باشد.
فلومتر دارای پنج بخش می باشد که در زیر نام می بریم :
سنسور فشار در مسیر آب سرد ورودی به دستگاه متصل می گردد و هنگامی که کاربر نیاز به آبگرم مصرفی دارد و شیر را باز می کند این سنسور به برد کنترل اطلاع رسانی می کند. عملکرد سنسور فشار براساس اختلاف فشار در دو سمت یک دیافراگم می باشد.
در دستگاه های ایران رادیاتور مورد استفاده قرار می گیرد و عملکردی مشابه فلوسوئیچ دارد که با باز شدن آب گرم این قطعه عمل نموده و چراغ قرمز روی آن روشن می شود. اگر درباره چراغ قرمز در پکیج به دنبال اطلاعات بیشتری هستید مطالعه مقاله ی “قرمز شدن چراغ پکیج” را به شما پیشنهاد می کنیم.
وظیفه ی ان تی سی در دستگاه پکیج دیواری اطلاع رسانی لحظه به لحظه ی دمای مدار بسته (گرمایش) و همچنین مدار مصرفی به برد کنترل می باشد. NTC یک نوع مقاومت وابسته به دما می باشد که با افزایش دما مقاومت آن کم می شود. مطالعه مقاله “قطعات پکیج گلدیران” را به شما پیشنهاد می کنیم.
انواع NTC :
معمولاً در دستگاه پکیج از 2 نوع NTC استفاده می شود ( NTCR و NTCS) که NTCR برای اطلاع دمای مدار گرمایش به برد به کار می رود و NTCS برای اطلاع رسانی دمای مدار مصرفی به کار می رود. محل نصب ان تی سی مدار گرمایش در خروجی مبدل اصلی می باشد و محل نصب ان تی سی مدار آب گرم مصرفی در خروجی مدار مصرفی می باشد. ان تی سی ها از نظر نحوه ی نصب در دستگاه به دو دسته تقسیم می شوند :