مقدمه: همواره امکان به وجود آمدن مشکل در چیلر وجود دارد. در ابتدا باید بگوییم که عیب یابی چیلر یک کار تخصصی و حرفه ای است. بنابراین سعی کنید در صورت بروز هرگونه مشکلی، در اولین فرصت با تکنسین های مربوطه تماس بگیرید. در ادامه سعی شده است تا آموزش عیب یابی چیلر را به اختصار توضیح دهیم و چند نمونه از مشکلات همراه با راه حل را برایتان بیاوریم تا در صورت بروز مشکل، از عیوب چیلر خود باخبر شوید.
همواره دستور العمل هایی وجود دارد که بر طبق آن، می توانید به عیب یابی گام به گام چیلر خود بپردازید. در ابتدا ممکن است این سوال برای شما پیش بیاید که ” آیا نوع چیلر در عیب یابی آن موثر است؟” در پاسخ به این سوال می توان گفت که نوع دستور العمل در عیب یابی هر یک از چیلرها بسیار مهم است. زیرا تفاوت نمی کند که چیلر مورد استفاده شما از نوع جذبی یا تراکمی باشد، بلکه کیفیت دستور العمل بسیار مهم تر است. چیلر چست؟
همچنین می توان گفت که چیلرها را بدون نیاز به تکنسین نیز می توانید تعمیر کنید. اما اگر مشکلات چیلر تخصصی باشند، حتما باید با تکنسین تماس بگیرید و از اقدام سرخودانه پرهیز نمایید زیرا ممکن است ضرر مالی بزرگ تری به چیلر خود وارد کنید.
سعی کنید گام به گام پیش بروید و از جزء به کل حرکت کنید. ابتدا مشکلات احتمالی را بررسی کنید و سپس سایر قسمت های چیلر را بررسی نمایید. همواره داشتن تجربه در عیب یابی انواع چیلر، بسیار کمک کننده خواهد بود و اگر تکنسین مربوطه دارای تجربه کاری بالایی باشد، بسیار زودتر به مشکل چیلر شما پی خواهد برد.
همانطور که می دانید، تفاوت چیلرهای تراکمی با نوع جذبی، در وجود کمپرسور است. به همین خاطر، معمولا اکثرا مشکلاتی که برای چیلرهای تراکمی به وجود می آید، مربوط به کمپرسور است. از همین رو در ادامه سعی شده است تا برخی از مشکلات رایج مربوط به چیلرهای تراکمی را شرح دهیم.
یکی از مشکلات رایج مربوط به چیلرهای تراکمی، به صدای ایجاد شده توسط کمپرسور بر می گردد. معمولا سر و صدای مربوط به کمپرسور، به کمبود یا کیفیت پایین روغن آن مربوط است.
اگر متوجه شدید که کمپرسور چیلر تراکمی شما به طور کلی روشن نمی شود، یکی از علل زیر را دنبال کنید تا عیب یابی چیلر صورت گیرد.
اگر احساس کردید که بازدهی چیلر تراکمی شما پایین آمده است و سرمای کمی تولید میکند، به ادامه مطلب توجه فرمایید تا آموزش عیب یابی چیلر تراکمی را فرا گیرید.
گاهی ممکن است تا با یخ زدگی اواپراتور مواجه شوید. دلایل اصلی آن را در ادامه شرح خواهیم داد.
همانطور که می دانید، چیلرهای هوا خنک جزو دستگاه های تراکمی محسوب میشوند. در ادامه سعی شده است تا رایج ترین مشکلات این دسته از چیلرها را مورد بررسی قرار دهیم. اگر از چیلرهای هوا خنک استفاده می کنید، حتما ادامه مطلب را دنبال نمایید.
کاهش بیش از اندازه فشار: یکی از عللی که هم موجب بالا رفتن و هم پایین آمدن بیش از اندازه فشار در چیلرها می شوند، رسوبات در لوله های کندانسور است. دلیل دیگر می تواند معیوب شدن شیر کنترل کاهش فشار باشد.
عدم توقف چیلر و کار کردن بدون وقفه: یکی از مهم ترین دلایل کارکرد چیلر بدون وقفه، ظرفیت پایین چیلر در سرمایش محیط است. اگر محیط شما دارای متراژ بالایی است، حتما ظرفیت های بالاتر را انتخاب نمایید. این نکته نیز حائز اهمیت است که، طول عمر چیلرهای جذبی با ظرفیت پایین بسیار کم است و در این مواقع به زودی معیوب خواهند شد و هزینه سنگینی را به دوش شما خواهد انداخت.
سایر مشکلات چیلر هوا خنک، همان مواردی است که در بخش قبلی توضیح داده شد. اگر موارد بالا را مطالعه نکرده اید، حتما به بخش قبلی مراجعه فرمایید.
همانطور که می دانید، چیلرهای جذبی نیز به مانند چیلرهای تراکمی عمل میکنند و تقریبا ساز و کار یکسانی دارند. یکی از عیوب اصلی چیلرهای جذبی، سرد نکردن محیط است که دلایل اصلی آن را به صورت لیست آورده ایم.
گاهی وقتها ممکن است چیلر شما با ارورهایی مواجه شود. اینگونه ارورها حتما به دلیل یک مشکل خاص نیستند و گاهی برای جلوگیری از مشکلات بزرگتر نمایش داده میشوند. در ادامه سعی شده است تا برخی از مهمترین ارورها در انواع چیلرهای تراکمی و جذبی را به اختصار شرح دهیم. مقاله ” طرز کار چیلر جذبی تراکمی ” را مطالعه کنید.
و در آخر…
در مطالب بالا سعی شد تا رایج ترین مشکلات انواع چیلرها را به اختصار توضیح دهیم. در ادامه نیز به عیب یابی چیلر اشاره شد. همچنین در انتها نیز به برخی ارور یا خطاهای مربوط به انواع چیلرها پرداخته شد. اگر قصد آموزش عیب یابی چیلرها را دارید، به مطالب بالا توجه فرمایید.