مقدمه: با نزدیک شدن به فصل گرم سال، همواره انتظار میرود تا کولر گازی به نحو احسن کار کند و دچار مشکل نشود. گاهی با رعایت برخی نکات کوچک، می توانید جلوی مشکلات و خرابی در گرمای تابستان را بگیرید. یکی از راههای اصلی برای جلوگیری از انواع خرابی کولر گازی، سرویس به موقع آن هاست. در ادامه سعی شده است تا انواع مشکلات کولر گازی را بیان کنیم. اگر قصد یادگیری و نحوه جلوگیری از خراب شدن کولر گازی خود را دارید، به ادامه مطالب توجه فرمایید.
در بعضی از موارد، مشکلات کوچکی برای کولر گازی شما به وجود می آید که خودتان قادر خواهید بود تا آنها را برطرف نمایید، اما لازم به ذکر است که بیشتر مشکلات کولر گازی، نیاز به تکنسین حرفه ای دارد و به خودی خود حل نخواهد شد. در ادامه به برخی از این مشکلات رسیدگی خواهد شد.
در برخی از مواقع، متوجه می شوید که کولر گازی کار می کند اما باد خنک از آن بیرون نمی آید و محیط را سرد نمی کند. در ابتدا سعی کنید که دریچه های اصلی کولر گازی خود را چک کنید تا از باز بودن همه آن ها اطمینان حاصل کنید. اگر تمام دریچهها باز بود و مشکل از اینجا نبود، ترموستات ها را چک کنید و توجه کنید که روی چه دمایی تنظیم شده است.
اگر مشکل تا به این جای کار حل نشد، اصلا نگران نباشید، زیرا شایع ترین مشکلات کولر گازی در این موارد به فیلترهای آن ها برمیگردد. اگر هر 6 ماه یکبار سرویس کولر گازی را انجام ندهید، به مرور زمان فیلترها بسته می شوند و با غبار پوشانده خواهند شد. در اینصورت، میت وانید با استفاده از صابون و یک برس مخصوص، شروع به تمیز کردن فیلترها نمایید.
اگر در محیط خانه هستید و پس از روشن ماندن کولر گازی متوجه شدید که به خوبی محیط را خنک نمی کند، باید به دنبال رفع مشکل آن باشید. همانطور که در قسمت قبل گفته شد، همواره یکی از مشکلات رایج، بسته بودن یکی از دریچه هاست، زیرا با بسته بودن حتی یک دریچه کولر گازی، بالانس تهویه هوا به هم میخورد و سرمایش به درستی اتفاق نمی افتد. خب اگر متوجه شدید که دریچه کولر گازی مشکلی ندارد، ممکن است نشتی در خنک کننده کولر گازی به وجود آمده باشد. در اینصورت شما قادر به حل مشکل نیستید و باید هر چه سریعتر با یک تکنسین حرفه ای تماس حاصل کنید.
برای اطلاعات بیشتر و آشنایی با نکات کولر گازی مقاله ” کولر گازی چیست ” را مطالعه کنید.
معمولا به اینصورت است که با تنظیم دمای کولر گازی روی یک عدد و روشن کردن آن، پس از رسیدن به دمای مد نظر، بصورت اتوماتیک باید خاموشی صورت گیرد. یک خرابی رایج کولر گازی، خارج شدن ترموستات از مکان خود است. مشکل دیگر می تواند معیوب شدن ترموستات باشد که نقش بسیار مهمی در خاموشی کولر گازی دارد. همچنین اگر مشکل حل نشد، دلیل آن می تواند عدم سازگاری کولر گازی با کنترل های الکتریکی دانست. همچنین علت هایی نیز وجود دارد که خاموش نشدن کولر گازی به آن ها مرتبط است.
اگر متوجه شدید که کمپرسور کولر گازی شما به حالت یکسره در آمده است و بطور مداوم در حال کار کردن است، سعی کنید در اولین فرصت با تکنسین مربوطه تماس حاصل کنید. می توان گفت که خاموش نشدن کمپرسور کولر گازی، جزو انواع خرابی کولر گازی است که بسیار رایج است. اگر بخواهیم دلایل یکسره شدن کمپرسور کولر گازی را شرح دهیم، می توان به کثیف بودن فن یا کویل های کندانسور کولر گازی اشاره کرد. بطور کلی باید مراعات حال دستگاهتان را کنید و از ایجاد فشارهای زیاد بر روی آن بپرهیزید.
یکی از اشتباهات رایج کاربران این است که گاهی دمای کولر گازی را به طور اشتباه تنظیم میکنند، بطور مثال دمای 16 یا 17 درجه اصلا دمای مناسبی برای تنظیم نیست. زیرا به کمپرسور فشار زیادی وارد میکند و منجر به یکسره شدن یا از کار افتادن آن خواهد شد. کمپرسور کولر گازی مهم ترین عضو کولر گازی شما است و اختلال در کارکرد آن موجب هزینه زیاد برای شما خواهد شد. لازم به ذکر است که دمای 25 درجه میتواند هم مطبوع باشد و هم جلوی خرابیهای کمپرسور کولر گازی شما را بگیرد.
همواره دلایل مشخصی وجود دارند که موجب خاموش شدن بی دلیل کولر گازی شما میشود. اگر برای چندین ساعت و بصورت مداوم از کولر گازی استفاده نمایید، ممکن است دمای کمپرسور به مرور زمان بالا رود و دستگاه دستور خاموشی را صادر کند. دلیل دیگر خاموشی کولر گازی میتواند اور لود دستگاه باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید اور لود ( Over load ) را جستجو کنید تا با آن بهطور کامل آشنا شوید.
گاهی ممکن است با نشتی آب از کولر گازی خود مواجه شوید. در اینصورت لازم نیست تا حتما با تکنسین مربوطه تماس بگیرید و تنها لازم است تا در ابتدا کولر گازی خود را خاموش نمایید. سپس محل خروج آب را بررسی کنید تا متوجه شوید که آیا محل خروج آب خشک است یا جریان آب مانند قبل است. زیرا ممکن است شلنگی که برای خروج آب به بیرون منزل تعبیه شده، به خوبی نتواند آب را منتقل کند و آب به داخل کولر گازی شما برگردد. از همین رو همواره محل خروج آب را کنترل نمایید. دلایل دیگر نشتی آب از کولر گازی میتواند معیوب شدن پمپ فشرده دستگاه یا زنگ زدن تشت خروج آب باشد.
گاهی نیز ممکن است از بیرون کولر گازی آب نشت کند که یکی از انواع مشکلات کولر گازی به شمار میآید و نباید آن را سرسری گرفت. اگر هوای بیرون از منزل گرم و مرطوب باشد، میتوان گفت این یک امر طبیعی است و مشکلی در واقع برای کولر گازی شما وجود ندارد. اما اگر حس کردید نشتی آب ادامهدار است، حتما با یک تکنسین حرفهای تماس بگیرید تا در اسرع وقت به مشکل شما رسیدگی کند.
در ابتدا باید به این نکته متذکر شد که به هر دلیلی که فن از کار افتاد، سعی نکنید تا زمانی که دستگاه شما به برق متصل است، فن را هل دهید تا کار کند. زیرا ممکن است فن گیر کرده باشد و با برخورد انگشتان شما شروع به کار کند و آسیب شدیدی را به شما و دستتان وارد کند. اگر فن داخلی گیر کرده باشد یا فیلتر نیاز به تمیزکاری داشته باشد، به راحتی می توانید آن را درست کنید. اما اگر مسیری که هوا به بیرون جریان دارد، یخ بزند، حتما نیاز دارید تا تکنسین، کولر گازی شما را بازدید کند.
حال اگر فن بیرونی کولر گازی دچار مشکل شد و کار نکرد، چه کاری باید انجام دهید؟ در ابتدا سعی کنید تا با تکه ای چوب فن را تکان دهید تا ببینید مشکل قابل حل است یا خیر. اگر مشکل حل نشد، جعبه فیوز یا برق را بررسی کنید. اگر باز هم مشکل رفع نشد، با تکنسین تماس بگیرید.
و در آخر…
همواره درست کار کردن کولر گازی در فصل گرم سال، جزو ملزومات است. از همین رو سعی شد تا با ذکر انواع خرابی کولر گازی و توضیح برخی نکات، شما را در این زمینه یاری کنیم. در ادامه سعی شد تا مشکلات رایج را بیشتر توضیح دهیم و اینکه چه زمانی باید با تکنسین تماس بگیرید را شرح دادیم. توصیه می شود اگر قصد اطلاع از خرابیهای کولر گازی را دارید و سپس در اسرع وقت در حل آنها بکوشید، مطالب بالا را مطالعه فرمایید.