شاید یکی از دلایل اصلی که بسیاری از مردم کولر های آبی را انتخاب میکنند، مصرف برق پایینتر آنها به نسبت میزان مصرف برق کولر گازی است. آیا واقعا چنین چیزی واقعیت دارد یا صرفا یک تبلیغات فریبنده برای انتخاب کولرهای آبی به راه افتاده است؟
در ادامه سعی شده است تا میزان مصرف برق کولر های گازی را با نوع اینورتر مقایسه کنیم و در نهایت نحوه محاسبه آن را برایتان بیاوریم.اگر قصد خرید کولر های گازی را دارید و میزان مصرف برق آن برای شما مورد اهمیت است، حتما به ادامه مطالب توجه فرمایید تا بتوانید بهترین انتخاب را نمایید. جهت اطلاعات بیشتر درباره کولر گازی میتوانید به مقاله ی “کولر گازی چیست” مراجعه نمایید.
قطعا این جمله را بارها شنیدهاید که برخی از کولر های گازی وجود دارند که در آنها میزان مصرف برق در رده کولر های آبی یا حتی کمتر از آنها قرار دارد. آیا واقعا چنین چیزی صحت دارد؟
اگر شما به بازار بروید و قصد انتخاب کولرهای گازی را داشته باشید، حتما به شما توصیه میشود که اگر قادر به پرداخت هزینه بیشتر هستید، حتما نوع اینورتر را انتخاب کنید. دلیل اصلی انتخاب این نوع کولر گازی، مصرف برق بسیار پایینتر آنها است .
در کولر های گازی اینورتر، به این دلیل که دور موتور کمپرسور به آرامی و به تدریج افزایش میابد، مصرف برق کمتری هم دارند. اما دور موتور در کولرهای گازی معمولی به یکباره بالا میرود و علاوه بر فشاری که به دستگاه وارد میکند، مصرف انرژی را نیز به بالا میبرد. بنابراین بهتر است که هنگام خرید، نوع اینورتر یا اسپلیت هایی را انتخاب کنید که رده مصرف انرژی آنها A یا B باشد.
زمانی که قصد خرید کولرهای گازی را دارید، حتما به ظرفیت سرمایشی آنها توجه ویژه کنید. اگر در یک آپارتمان با متراژ کوچک یا متوسط زندگی میکنید و علاوه بر آن، آب و هوای شهر شما، رطوبت بالایی ندارد، حتما توجه کنید که کولرهای گازی با ظرفیت بالا را انتخاب نکنید، زیرا در اینصورت حتی اگر نوع اینورتر را نیز انتخاب کنید، باز هم مصرف برق به نسبت بالایی خواهید داشت. اگر درباره ی تنظیم درجه ی کولر های گازی بدنبال اطلاعات بیشتر هستید مطالعه مقاله ی “بهترین دما برای سرمایش کولر گازی” را به شما پیشنهاد میکنیم.
نکته دیگری که در انتخاب کولرگازی و میزان مصرف برق آن وجود دارد، توجه به مساحت آپارتمان با توجه طبقه آن است. بطور مثال اگر در طبقه بالا یا آخر یک ساختمان زندگی میکنید، این نکته را مدنظر قرار دهید که امکان این که نور خورشید بطور مستقیم به آپارتمان شما بتابد و محیط را، بیشتر گرم کند نیز وجود دارد. به همین دلیل بهتر است، اگر در طبقات بالایی یک ساختمان زندگی میکنید، به ازای هر متر مربع از مساحت خانه، حدود 600 تا 800 (BTU) را انتخاب کنید. بی تی یو یک ظرفیت سرمایشی محسوب میشود که در ادامه بیشتر توضیح خواهیم داد. حال اگر در طبقات پایین یا وسط یک ساختمان زندگی میکنید، بهتر است حتما به ازای هر متر مساحت خانه، حدود 400 تا 600 بی تی یو را انتخاب کنید. بطور مثال اگر در یک آپارتمان 40 متری در طبقه وسط زندگی میکنید، بهتر است کولر گازی با ظرفیت سرمایشی 24000 بی تی یو را انتخاب کنید.
اگر از کولر آبی استفاده میکنید و قادر به خنک کردن یک اتاق نیست، میتوانید با توجه به مقدار برق کولر گازی که در هر متر مربع مصرف میکند، اقدام به خرید یک کولر گازی کوچک کنید. اگر درباره نصب کولرهای آبی به دنبال اطلاعات بیشتری هستید مطالعه مقاله “راهنمای نصب کولر ابی” را به شما پیشنهاد می کنیم.
همواره این تبلیغات در طی چند سال اخیر جا افتاده است که کولرهای گازی اینورتر نسبت به نوع معمولی، حدود 60 درصد کمتر انرژی مصرف میکنند. اما لازم به ذکر است که این حقیقت ندارد، زیرا در تیر و مرداد که اوج گرمی هوا است، کمپرسور این کولر ها باید دائما در حال کار باشند و قادر نخواهند بود تا مصرف برق خیلی کمتر داشته باشند.
حتما در هنگام خرید گولرهای گازی، به آمپر مصرفی کنتور برق آپارتمان و دستگاه خود توجه کنید. بطور مثال اگر کنتور برق ساختمان شما ظرفیت 30 آمپر داشته باشد، شما میتوانید میزان مصرف برق کولر گازیاینورتر 20 آمپر را انتخاب کنید.
نکته آخر در زمینه میزان مصرف برق کولر گازی، انتخاب برند است. همواره سعی کنید برندی را انتخاب کنید که دارای خدمات پس از فروش باشد و جزو برندهای خوش نام باشد. همچنین بطور دقیق نمیتوان گفت که کدام برند میزان مصرفی بهتری دارد، زیرا هر برند، طیف گستردهای از ظرفیتهای مصرفی را ارائه میدهد. برای انتخاب مناسب ترین برند گولر گازی خواندن مقاله ی “انواع برند کولر گازی” را به شما پیشنهاد میکنیم.
تاثیر محل نصب کولر های گازی در کاهش مصرف برق
در واقع زمانی که شما اقدام به خرید کولر گازی یا اسپلیت میکنید، تکنسین مربوطه نیز از نمایندگی شرکت برای نصب آن در آپارتمان شما، به محل اعزام میشود. اگر تکنسینهای شرکت کار کشته باشند، با یک کار مهندسی شده، قادر خواهند بود تا محل مناسبی را برای نصب انتخاب کنند. همانطور که میدانید، باد خنک از پنل داخلی کولر گازی به بیرون میآید و بین 5 تا 15 متر نیز قدرت پرتاب باد است. بر همین اساس کولر گازی باید در محلی نصب شود که بیشتر فضای خانه را خنک کند و با کمترین میزان مصرف از کولر گازی یا اسپلیت، بیشترین بازدهی را برای شما به ارمغان بیاورد.
یکی دیگر از نکات مهم در محل نصب کولر گازی، فاصله پنل داخلی از سقف است. بر اساس یافتهها، انباشت هوای گرمتر، معمولا در نزدیکی سقف اتفاق میافتد. بر همین اساس باید فاصلهای استاندارد میان سقف آپارتمان و محل نصب کولر گازی باشد.بیشتر تکنسینها فاصله حدود 10 سانتی متری را در هنگام نصب در نظر میگیرند، اما این فاصله استاندارد نیست و حتما باید به آنها متذکر شوید تا بین 40 الی 50 سانتی متر بین سقف و پنل داخلی کولر گازی، فاصله را رعایت کنند.
حال اگر قصد نصب کولر گازی در فروشگاه را دارید یا محلهایی که فاصله سقف تا کف محیط بیش از 2.8 متر است، میتوانید فاصله 2 متری از کف را محل مناسب نصب کولر گازی انتخاب کنید. در اینصورت میزان مصرف برق کولر گازی افت زیادی خواهد کرد.
ظرفیت سرمایشی BTU چیست و چگونه به کیلو وات تبدیل کنیم؟
همانطور که در قسمت قبل گفته شد، بی تی یو یک ظرفیت سرمایشی برای اسپلیتها یا کولرهای گازی است که قبل از خرید آن و با توجه به مساحت آپارتمان خود، میتوانید آن را تخمین بزنید. بطور مثال، اگر در یک آپارتمان 40 متری زندگی میکنید، باید کولر گازی در ظرفیت 24000 بی تی یو را انتخاب کنید.
اما حالا سوالی پیش میآید که این ظرفیت بی تی یو، چه مقدار برق بر اساس کیلو وات ساعت مصرف میکند؟ برای اینکه به این سوال پاسخ مناسب دهید، بهتر است تا بی تی یو را در عدد 0.293071 ضرب کنید. با این حساب، در حدود 7 کیلو وات در ساعت، در حالت حداکثری مصرف، برق استفاده خواهید کرد.
نمونه ای از محاسبه هزینه میزان مصرف برق کولر گازی
اگر شما دارای یک کولر گازی باشید که در حدود 2200 وات بر ساعت انرژی مصرف میکند و میزان مصرف شما در طول روز نیز 10 ساعت در نظر گرفته شود. همچنین اگر تعرفه اداره برق نیز بصورت پلکانی و تصاعدی به ازای هر 600 کیلو وات مصرف اضافی، 2100 ریال در نظر گرفته شود، به شکل زیر میتوان هزینه مصرف ماهانه یک کولر گازی معمولی یا اسپلیت را در نظر گرفت.
تبدیل میزان مصرف به کیلو وات در ساعت
2.2=1000/2200
مقدار مصرف کیلو وات در 10 ساعت در طی یک روز
22=2.2*10
مقدار مصرف کیلووات در طی یک ماه 30 روزه
660=30*22
محاسبه هزینه بر اساس تعرفه تخمینی اداره برق
1386000=2100*660
بر این اساس و بر حسب تعرفه تخمینی اداره برق، اگر شما در هر روز 10 ساعت از کولر گازی خود استفاده کنید، پس از یک ماه در حدود 140 هزار تومان هزینه برق شما خواهد بود. البته این نکته را مدنظر قرار دهید که هزینه تنها برای مصرف کولر گازی است.
در ابتدا سعی شد تا نکات مهم جهت کاهش میزان مصرف برق کولر گازی را شرح دهیم. در ادامه نیز محل مناسب نصب کولر گازی را بیان کردیم تا بتوانیم آنچه به کاهش هزینه برق کولرهای گازی کمک میکند را بازگو کرده باشیم.